duminică, 24 octombrie 2010

CHICKEN KATSU -SNITEL DE PUI


INGREDIENTE:

1 piept de pui,faina,1 ou,sare,piper.

MOD DE PREGATIRE:

Pieptul de pui se taie bucati se da prin putina faina si dupa prin aluatul facut din ou si putina faina ,sare ,piper.Se prajesc in baie de ulei si se scot pe un servetel de hirtie pentru a indeparta excesul de ulei.
PS. Recomand pentru prajire uleiul de palmier.

OKONOMIYAKI



INGREDIENTE:

50gr carne de porc (feliata subtire),50 gr caracatita (fiarta si taiata marunt),50 gr creveti mici( decorticati si fierti ),3 legaturi ceapa verde (taiata marunt),1 varza verde de marime medie( taiata in fideluta),1 ou,faina,dashi,apa ,bicarbonat de sodiu,okonomiyaki sos,maioneza ,oanori,katsuo.

MOD DE PREPARARE:

Intr un castron foarte mare punem :varza, carnea de porc,caracatita,crevetii,oul,
1 cana de apa ,1 cana de faina in care am pus si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si ceapa verde.Amestecam ingredientele ,compozitia formata trebuie sa fie de consistenta unei smantani .Incingem bine o cratita de teflon pe care o ungem cu un servetel inmuiat in ulei si punem cu ajutorul unui polonic in teflon.Asteptam sa prinda o crusta si cu ajutorul unei palete de bucatarie o intoarcem pe partea cealalta .Asteptam sa se formeze si aici o crusta dupa care punem 1/2 de pahar de apa pe linga okonomiyaki si punem capacul.Apa se va evapora si incet incercam sa miscam in cratita okonomiyaki ,daca totul este bine o trecem pe o farfurie si adaugam in urmatoarea ordine:okonomiyaki sos ,(il intindem cu o lingura pe toata suprafata)maioneza ,oanori si katsuo.
PS. Este putin mai complexa aceasta reteta ,dar gustul este divin,trebuie sa incercati...Bafta!

BUTAJIRU-SUPA DE PORC CU LEGUME


INGRADIENTE:

1cartof,1/2morcov,1ceapa,1ciuperca shitake ,carne de porc 100gr ,miso ,dashi.

MOD DE PREPARARE:

Punem 1 litru de apa si 1 lingura de dashi ,taiem legumele si carnea cubulete si le fierbem .Adaugam 3 linguri de pasta da miso lasam sa mai dea putin in clocot si supa este gata.
PS.Obtional se poate toca ceapa verde si pune deasupra .