sâmbătă, 23 octombrie 2010

BUTADON



INGREDIENTE:

100gr carne porc(felii subtiri) ,1ou,1ceapa,sos de soia,1bucata mica ghimbir ras si stors , citeva fire ceapa verde,zahar brun,mirin,dashi .

MOD DE PREPARARE:

Carnea de porc se fierbe in putina apa ,se scoate si se pune pe o farfurie.Intr o cratita se pun:5linguri sos de soia,1 lingura suc ghimbir ras,1 lingurita zahar,1 lingura mirin,1 lingura dashi si se fierbe f putin.Ceapa taiata fideluta si carnea de porc fiarta le introducem in cratita si punem capacul.Fierbem la foc potrivit pana ceapa este fiarta .Batem oul ,tocam marunt ceapa verde amestecam si punem peste ,acoperim cu capacul ,lasam pentru inca 3-4 min fara sa mestecam mancarea si este gata. Intr o farfurie adinca punem orez fiert la abur si peste aceasta mancarica .Pofta buna!

SALATA DE SPANAC VERDE


INGREDIENTE:

300gr spanac verde,sare,piper,seminte susan,ulei masline.

MOD DE PREPARARE:

Spalam si lasam la scurs spanacul pentru citeva minute.Incingem bine o cratita si punem citeva picaturi de ulei masline,introducem spanacul ,sare,piper si amestecam mereu,nu calim foarte mult spanacul .La sfarsit cind trecem spanacul pe farfurie punem si semintele de susan.

KAKIAGHE UDON



INDREDIENTE:

Pentru kakiaghe:1/2 ceapa,1/2 cartof,1/2 morcov,faina ,apa rece,ulei vegetal pentru prajit.
Pentru udon:1/2pachet udon,sos de soia,dashi,ajinomoto,1ciuperca shitake,50gr carne pui,2 bucatia atsuage(tofu prajit),ceapa verde taiata marunt,apa.

MOD DE PREPARARE:

Taiem legumele pentru kakiaghe foarte subtiri ,le dam prin putina faina si dupa prin faina amestecata cu apa rece (aluatul trebuie sa fie nici tare nici moale).Cu ajutorul unei linguri luam aluat si l punem la prajit in baie de ulei ,asteptam sa devina crocant aluatul si scoatem kakiaghele si le punem pe servetele de hirtie pentru a indeparta excesul de ulei.
Fierbem udonul il trecem prin jet de apa rece si l punem la scurs in strecuratoare.Punem 300ml apa la fiert in care punem ciuperca shitake , carnea de pui, bucatile de atsuage,sos de soia 3 linguri,ajinomoto , un praf de dashi si lasam sa fiarba bine. .Punem intr un castron o portie de udon,turnam supa pina acoperim udonul si deasupara punem: 2-3kakiaghe ,atsuage,shitake,ceapa verde si putem servi...Pofta buna!

TAMAGOYAKI-OMLETA JAPONEZA


INGREDIENTE:

2oua,sos de soia,1/2 lingurita dashi,sare,ulei vegetal .

MOD DE PREPARARE:

Dizolvam pudra de dashi in foarte putina apa calduta.Batem ouale si adaugam toate ingredientele .Incingem o cratita de teflon si stergem suprafata cu un servetel inmuiat in ulei.Coacem omleta pe ambele parti o rasturnam si o rulam ca pe o clatita .Taiem omleta in parti egale si le aranjam frumos pe o farfurie.