duminică, 27 martie 2011

SALATA DE SPANAC CU CRUTOANE


INGREDIENTE:

2 legaturi spanac ,5 catei usturoi,citeva crutoane,sos de soia,otet de orez,ulei masline,sare,piper.

MOD DE PREPARARE:

Spalam spanacul ,il calim foarte putin in ulei de masline .Facem un sos din:1 lingura sos de soia,1 lingurita otet , usturoiul pisat ,sare si piper.Punem sosul peste spanac si la sfarsit crutoanele.Pofta buna!

TAKUAN-RIDICHE ALBA MURATA



Ridichea se lasa la soare pana devine flexibila dupa care se pune la murat cu:sare,tarate de orez,zahar.Se lasa la murat pentru citeva luni .Takuan are culoare galbena .Aceasta muratura se foloseste si la sfarsitul mesei pentru o mai buna digestie.

KOROKKE-CROCHETE






INGREDIENTE:

1 ou,1 ceapa,100gr carne de vita tocata,6 cartofi, zahar brun,faina,panko,sare,piper,ulei de palmier pentru prajit.

MOD DE PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja ,ii punem la fiert cu putina sare ,dupa ce au fiert ii pasam bine si lasam sa se raceasca.Ceapa se taie marunt se caleste in putin ulei peste punem si carnea tocata ,calim bine ,punem 1 lingura de zahar brun ,putina sare si un praf de piper.Lasam sa se raceasca putin si peste punem piureul de cartofi,amestecam . Batem oul si jumatate din cantitate il punem peste cartofi si carne, iar peste oul ramas punem 1-2 linguri de faina.Impartim compozitia de korokke in 8 parti egale,fiecare bucata este data prin compozitia de ou si faina dupa care se trece prin panko si se pune la prajit in baie de ulei de palmier .Crochetele prajite se scot pe un prosop de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.Korokke se serveste cu o salata de varza si cu orez fiert la abur.Este nevoie de timp pentru a realiza acest fel de mancare, dar gustul crochetelor dulceag si usor crocant este extrem de delicios.....o sa va incercati si dumneavoastra ,nu i asa?.Pofta buna!