sâmbătă, 23 octombrie 2010

KAKIAGHE UDON



INDREDIENTE:

Pentru kakiaghe:1/2 ceapa,1/2 cartof,1/2 morcov,faina ,apa rece,ulei vegetal pentru prajit.
Pentru udon:1/2pachet udon,sos de soia,dashi,ajinomoto,1ciuperca shitake,50gr carne pui,2 bucatia atsuage(tofu prajit),ceapa verde taiata marunt,apa.

MOD DE PREPARARE:

Taiem legumele pentru kakiaghe foarte subtiri ,le dam prin putina faina si dupa prin faina amestecata cu apa rece (aluatul trebuie sa fie nici tare nici moale).Cu ajutorul unei linguri luam aluat si l punem la prajit in baie de ulei ,asteptam sa devina crocant aluatul si scoatem kakiaghele si le punem pe servetele de hirtie pentru a indeparta excesul de ulei.
Fierbem udonul il trecem prin jet de apa rece si l punem la scurs in strecuratoare.Punem 300ml apa la fiert in care punem ciuperca shitake , carnea de pui, bucatile de atsuage,sos de soia 3 linguri,ajinomoto , un praf de dashi si lasam sa fiarba bine. .Punem intr un castron o portie de udon,turnam supa pina acoperim udonul si deasupara punem: 2-3kakiaghe ,atsuage,shitake,ceapa verde si putem servi...Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu