joi, 4 noiembrie 2010

CURRY RICE



INGREDIENTE:

4 cartofi mari,1 morcov,2 cepe ,1 rosie,300 gr carne de vita,6 cuburi(mici) pasta curry .

MOD DE PREPARARE:

Carnea de vita o taiem bucati ( 1 cm )si le punem la fiert 30-40min la foc mediu.Indepartam spuma care se aduna cind si cind la suprafata.In acest timp taiem legumele in bucati ( 2 cm )si le punem peste carne ,iar daca este nevoie adaugam 1-2 cani de apa si lasam sa fiarba 40 min.Incercam legumele si carnea cu furculita si daca sunt fierte punem pasta de curry ,dam focul putin mai incet si amestecam pentru a dizolva bucatile de curry.Lasam sa mai fiarba putin pina capata consistenta mai groasa si putem opri aragazul.Servim curry cu orez fiert .PS.Curry este un amestec de mirodenii ,in comert exista 3 feluri de curry ce se gasesc de obicei cu indicatia mild(dulce),hot(picant),very hot(foarte picant),in functie de cantitatea de ardei iute pe care o contine.Condimentele de baza sunt :curcuma,coriandru,piper si chimen la care se pot adauga: cardamon,ghimbir,tamarind,busuioc sau alte mirodenii sau ierburi uscate.

2 comentarii: