joi, 28 octombrie 2010

YAKI GYOZA


INGREDIENTE:

120gr carne tocata porc,100gr varza verde (tocata f marunt),50gr ceapa tocata,50gr usturoi verde(tocat marunt),25 bucati aluat din orez ,sos de soia,ulei de susan,1 buc ghimbir ras si stors,1lingura usturoi pisat,piper,sake,zahar brun,otet de orez ,chili oil,worcesteshire sauce.

MOD DE PREPARARE:

Intr un castron mai mare punem:carnea de porc,varza tocata,ceapa,si usturoiul verde si amestecam bine.Adaugam:1/2 lingura sos de soia,1/2 lingura ulei de susan,1/2 lingura suc stors de ghimbir,1/2 lingura worcesteshire sos,1/2 lingura zahar brun,1lingura usturoi pisat,1lingura sake,piper.Amestacam bine si lasam la frigider pentru 30 min.Pe fiecare bucata de aluat de orez punem 1 lingurita mica de compozitie .Cu o pensula inmuiata in apa dam pe marginile aluatului si procedam ca si in cazul coltunasilor pentru a da forma finala .In acest fel o sa obtinem 25 de coltunasi .Stergem cu un servetel inmuiat in ulei de susan teflonul si punem gyoza la prajit .Dupa aproximativ 5 min punem 1/2pahar de apa pe linga coltunasi, lasam focul potrivit ,punem capacul si lasam asa pana se va evapora toata apa ,dupa care vom pune foarte putin ulei de susan pentru a putea desprinde mai usor coltunasii de teflon.Ii trecem pe o farfurie si in vom servi cu sos(1lingura otet de orez,1lingura sos de soia,1lingura chili oil)sau 2linguri sos de soia si putin mustar japonez .PS.ESTE O RETETA MAI COMPLICATA ,DAR MERITA TOT EFORTUL.ALUATUL PENTRU COLTUNASI SE GASESTE LA DRAGONUL ROSU NR 2 ETAJ 1 (LA MAGAZINUL CU CONDIMENTE).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu