sâmbătă, 11 decembrie 2010
TAKIKOMI GOHAN
INGREDIENTE:
4 ciuperci shitake,100gr carne de pui (taiata bucatele mici ),100 gr morcov(julien),5 bucati atsuaghe,2 cani orez,2 cani jumate de apa,3 linguri sos de soia,1 lingura zahar brun,2 linguri dashi,2 linguri mirin,sare.
MOD DE PREPARARE:
Ciupercile shitake daca sunt uscate le punem in apa la inmuiat pentru 15 min,dupa care vor fi taiate in bucati mai mici.Bucatile de atsuaghe se vor taia destul de marunt.Carnea de pui se lasa 10 min in mirin .Pentru acest fel de mancare avem nevoie de o masina de fiert orez .Dupa ce spalam orezul in citeva ape il punem in masina de orez peste care vom turna: apa in care am amestecat dashi ,zaharul ,soia,sare.Amestecam bine si introducem :carnea de pui,ciupercile,morcovul si atsuaghe fara sa amestecam de aceasta data.Inchidem capacul masinii de orez,setam timpul 30-40 min .Amestecam foarte putin chiar in momentul in care l servim .Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu