luni, 27 decembrie 2010
TOFU
Pentru a face tofu avem nevoie de lapte de soia si agent de coagulare.Tofu este bogat in proteine,calciu,minerale si antioxidanti.Este recomandat celor care au probleme cu colesterolul,diabetul precum si femeilor aflate la menopauza.Textura tofului variaza de la moale,cremos,ferm si foarte ferm.Putem folosi tofu pentru:salate,dressinguri,supe,murat,la abur,la cuptor,prajit,fript sau fiert.Tofu este perisabil,este indicat sa desfacem pachetul inainte de al folosi.Pachetele deschise trebuie tinute in apa ,in frigider(apa trebuie schimbata zilnic).Putem sa congelam tofu pentru aproximativ 5 luni de zile,dar textura si culoarea se vor schimba putin,astfel ca tofu va deveni mai spongios si va fi putin mai galben.Dupa decongelare se scurge foarte bine apa din bucata de tofu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu