duminică, 10 aprilie 2011

SET MENIU JAPONEZ


MISO,GOHAN,KAKIAGHE,BUTA NO KAKUNI

MISO

INGREDIENTE:

wakame(alge),citeva bucati tofu,pasta de miso,pudra dashi.

MOD DE PREPARARE:

Intr un litru de apa punem algele , bucatile de tofu si putina pudra dashi ,lasam sa fiarba supa pana cind bucatile de tofu sunt la suprafata supei,atunci introducem si 2 linguri de miso ,divolvam bine si oprim focul.

GOHAN

INGREDIENTE:

2 cesti orez ,2 cesti si jumatate de apa.

MOD DE PREPARARE:

Punem la fiert orezul la foc mic ,amestecam cind si cind si in momentul cind toata apa a fost absorbita de orez oprim focul si lasam capacul pe oala inca 15 minute .

KAKIAGHE

INGREDIENTE:

1/2 ceapa,1/2 ardei verde,1 cartof,putin morcov (toate taiate julien),faina si apa rece.

MOD DE PREPARARE:

Peste legumele taiate si amestecate cu putina faina ,turnam compozitia facuta din putina faina si apa rece.Aceasta compozitie trebuie sa fie nici subtire nici prea groasa.Incingem ulei vegetal si punem legume in aluat putin cite putin la prajit in baie de ulei.Le scoatem pe un prosop de hartie .Se servesc cu sos de soia.

BUTA NO KAKUNI

INGREDIENTE:

carne de porc cu putina slanina prin ea (200gr),1 bucata ghimbir,zahar brun,sos de soia,dashi,mirin.

MOD DE PREPARARE:

Taiem carnea in bucati mai mari si o punem la fiert cu 1 bucata de ghimbir (2cm) si 2-3 linguri de soia.Dupa 1 ora aruncam apa ,punem alta in care introducem:1 lingura dashi,3 linguri mirin,3 linguri sos de soia , 1 bucata de ghimbir de 1 cm ,2-3 linguri de zahar si lasam sa fiarba inca 1 ora.Servim doar bucatile de carne ,lichidul in aruncam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu