miercuri, 16 noiembrie 2011

TEBASAKI CHICKEN





INGREDIENTE:

10bucati aripioare pui,sos de soia,mirin,sake,usturoi,ghimbir,zahar brun,otet de orez,katakuriko,ulei masline ,ulei susan,sare,piper,seminte susan.

MOD DE PREPARARE:

Aripioarele de pui le dam cu putina sare ,piper si le punem la marinat in suc de ghimbir ras si 1 lingura de mirin.(10-15 min).
Dam pe razatoare mica 3 catei usturoi si o bucata de ghimbir .Punem pe foc o cratita mica in care introducem:5 linguri sos de soia,2 linguri mirin,2 linguri sake(nu am avut si am pus vin alb),1 lingura zahar brun,usturoiul si ghimbirul ras .Tinem pe foc dupa ce scade putin ,adaugam 1 lingura de otet de orez ,amestecam bine si oprim focul.Lasam acest sos sa se raceasca.
Punem la incins un wok cu o cantitate generoasa de ulei masline si 2 linguri ulei susan.Scoatem de la marinat aripioarele le trecem prin katakuriko si le punem la prajit in baiea de ulei pana devin maronii si crocante,le scoatem pe prosop de hartie pentru a indeparta excesul de ulei ,dupa care le trecem prin sosul care contine usturoi si ghimbir ,le asezam pe o farfurie si presaram seminte de susan si pentru cei care doresc un praf de shichimi(7 condimente).Va asigur ca gustul de crocant dulce acrisor este pur si simplu ........demential.Pofta buna tuturor ,si spor la gatit TEBASAKI CHICKEN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu