miercuri, 16 noiembrie 2011

CHAWAN MUSHI



INGREDIENTE:

1 ou, 2 bucati creveti decorticati,2 bucati carne de pui,1 ciuperca shitake,sos de soia,dashi,sake (pt gatit),ulei masline.

MOD DE PREPARARE:

Carnea de pui si crevetii se stropesc cu putin sake si sos de soia .Ciuperca sa taie in bucati mai mari.Peste 50 ml de apa punem:1 lingura de dashi,putin sake si citeva picaturi de sos soia,amestecam bine si turnam peste oul batut ,dupa trecem in alt vas strecurind acest lichid.Incingem wokul cu foarte putin ulei de masline si calim citeva minute carnea de pui.Avem nevoie de un castronel rezistent la temperatura inalta in care aranjam in felul urmator:carnea de pui,crevetii si bucatile de shitake,turnam incet lichidul pana aproape de marginea castronelului si dam la cuptor la bain marie pentru 15-20 min .Pofta buna!Reteta originala este si cu tamaboko si mitsuba ,dar pentru ca la noi inca nu am gasit asa ceva am gatit doar cu putine ingrediente,dar este foarte delicios chiar si asa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu