duminică, 17 aprilie 2011
SET MENIU JAPONEZ
MISO,GOHAN,NIKUJAGA,TSUKEMONO
MISO
INGREDIENTE:citeva bucati tofu,wakame,pasta de miso,dashi.
MOD DE PREPARARE:
Punem 2 l de apa la fiert,introducem bucatile de tofu si jumatate ceasca de wakame si lasam sa fiarba la foc potrivit 15 min.Este timpul sa introducem 2-3 linguri de dashi si lasam sa dea in clocot,la sfarsit punem pasta de miso(3linguri).
GOHAN
INGREDIENTE:2 cesti orez si 2 cesti si jumatate de apa .
MOD DE PREPARARE:
Punem orezul in apa ,lasam sa fiarba la foc potrivit si cind apa a fost absorbita de orez in totalitate stingem focul si lasam capacul pe vas inca 30 min.
NIKUJAGA
INGREDIENTE:150g carne vitel (cubulete),1 morcov,1 ceapa,2 cartofi ,citeva pastai fasole verde,sos de soia,ulei masline,ajinomoto,dashi.
MOD DE PREPARARE:
Legumele si carnea vor fi taiate in bucati mai mici,se pun la calit si dupa se toarna peste apa ,putina pudra dashi,sos de soia si se lasa la fiert .Spumam cind si cind.Aproape de sfarsit punem pastaile de fasole ,asteptam sa fiarba si acestea si vom considera ca mancarea este gata cind tot lichidul a disparut ,punem sare si piper si nikujaga este gata.
TSUKEMONO
INGREDIENTE:frunze de mustar murate,sos de soia.
MOD DE PREPARARE:
Taiem marunt tsukemono si stropim cu sos de soia.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu