luni, 29 noiembrie 2010

UDON


INDREDIENTE:

200 gr carne pui,100gr spanac proaspat,citeva fire de ceapa verde,2ciuperci shitake,1ou fiert,200gr udon ,sos de soia,mirin,zahar(eu prefer brun),ajinomoto,sare,piper,dashi,shicimi(7condimente ).


MOD DE PREPARARE:


Punem la fiert 500 ml apa in care introducem: carnea de pui , ciupercile shitake ,5-6 linguri sos de soia,3 linguri mirin,2 linguri dashi, 2 linguri zahar,sare,piper ,ajinomoto dupa gust.Separat fierbem udonul conform instructiunilor de pe pachet ,le scurgem si le trecem prin jet de apa rece.Spanacul il oparim pentru citeva secunde in apa si l introducem si pe el sub jet de apa rece.
Punem in bol intai aproximativ 100 gr udon,2-3 polonice de lichid in care au fiert carnea si ciupercile si la sfarsit citeva frunze de spanac ,oul fiert ( feliat),carnea de pui si ceapa verde tocata.Pentru cei care mananca mai condimentat se poate presara si un praf de shicimi .POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu