sâmbătă, 2 octombrie 2010

SALATA JAPONEZA DE VINETE


 INGREDIENTE:
 1 vanata
 sos soia ,katsuo ( fasiute subtiri de ton uscat )
,ghimbir ras 1 lingurita,ceapa verde 2-3 frunze.
 MOD DE PREPARARE:

Vanata se coace ,se decojeste bine ,se spala putin in apa rece si se desface in fasii.
Se lasa putin la scurs timp in care ghimbirul  in dam pe razatoarea cea mai mica si scoarcem sucul .
Punem fasiile de vanata pe o farfurie adaugam sucul de ghimbir , katsuo ( fasiute subtiri de ton uscat ) , sos de soia (citeva picaturi ) si la sfirsit ceapa verde taiata marunt.
Gata
Pofta buna !

KAKIAGHE-LEGUME IN ALUAT


 INGREDIENTE:
 
 1 ardeai verde
 1 cartof
 1 ceapa
 1/2 morcov
  faina si apa rece
 200 ml ulei vegetal 
 
 MOD DE PREPARARE:

Taiem legumele fisii subtirele ,le amestecam bine cu putina faina si le introducem in urmatorul aluat: faina si putina apa cit sa acopere toate legumele, aluatul trebuie sa nu fie nici gros nici subtire.
Se incinge un vas in care ati introdus ulei vegetabil si  cu un polonic puneti legumele in aluat ,putin cite putin ,se prejesc bine ,se scurg de ulei ,se aseaza pe o farfurie si se servesc cu sos de soia si orez fiert.
 
Gata.
Pofta buna !

BUTA SHOUGA YAKI



 INGREDIENTE:
100 gr carne muschiulet porc
1 bucata ghimbir
sos de soia ,mirin sau sake
2 lingurite miere albine sau zahar brun
2-3 catei de usturoi.
 MOD DE PREPARARE:

Sos pentru a marina carnea: bucata de ghimbir se da pe razatoarea cea mai mica ,se stoarce sucul bine si se pune intr o caserola ,cu cateii de usturoi procedam identic.
Adaugam mierea ,mirin 2 lingurite, si sos de soia 3 lingurite.
Carnea se taie fasiute de 1-2 cm si se pune in marinata. 
Se pune la frigider pentru 30min.
Punem ulei vegetal  intr o cratita de tefal ,asteptam sa se incinga bine uleiul si punem carnea fara sa punem si sosul de la marinata.
Carnea va capata culoare maronie .
Puneti carnea pe farfurie ,presarati seminte de susan si serviti cu orez fiert la abur .
Gata.
Pofta buna !

SALATA CU TOFU SI RIDICHE ALBA

 
INGREDIENTE:
 
 1 bucata tofu
 1 bucata mica de ridichie alba -daikon
 1bucata mica de ghimbir
 sos soia ,mirin,supa dashi.
 
 
  MOD DE PREPARARE:

Bucata de tofu se inveleste in hirtie absorbanta de bucatarie pentu 30min.
Se taie bucata de tofu in jumatate si fiecere parte se taie din nou in 3 bucati egale,dupa aceea se inveleste fiecere bucata  in hirtie de bucatarie pentru 10min .
Dupa acest procedeu dam pe rind toful prin faina si il punem la prajit in ulei vegetal pana devine  la exerior crocant si auriu.bucatile de tofu vor fi puse la scurs pe o bucata de prosop absorbant de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei .
Avem nevoie acum de o craticioara mica in care vom face sosul .
Punem mai intai mirin cit sa acopere fundul craticioarei ,dupa care introducem sosul de soia (cit sa devina sosul de culoare maro) si supa dashii 50ml (apa si pudra de dashii) ,lasam sa dea in clocot si este gata.
 Ridichea alba se da pe razaroare fina si se pune pe o farfurioara mica, la fel procedam si cu ghimbirul.
 Pentru a servi aceasta salata calda avem nevoie de un castronas mic in care punem cite 2 sau 3 bucati de tofu ,1 ligurita de ridichie rasa ,1 lingurita de ghimbir ras ,iar la final punem sosul cald cit sa acopere jumatate din bucatile de tofu.
 
Gata
Pofta Buna !

SALATA DE TOFU SI CASTRAVETE

 Reteta foarte rapida , gustoasa si sanatoasa.

INGREDIENTE:
 
 1 bucata tofu
 1 castravete
 2 linguri de Katsuo ( bucatele foarte fine de Ton uscat )
 2 linguri sos de soia Kikkoman 
 MOD DE PREPARARE:
 Castravetele se taie cit mai subtire si se pune pe bucata de tofu. Se presara Katsuo si cepa verde taiata marunt ,la sfarsit se adauga sosul de soia .
 Gata.
RECOMANDARE:

Va recomand personal sosul de soia Kikkoman.

Pofta buna !

SALATA DE TOFU

 Aceasta reteta este foarte rapida, simpla de preparat, gustoasa si foarte sanatoasa.


INGREDIENTE:
1 bucata tofu, 1 lingura de Katsuo (bucati foarte fine de Ton uscat) , un fir de ceapa verde, sos de soia si putin ghimbir ras si stors.
MOD DE PREPARARE:

Pe bucata de tofu se pune ghimbirul ras, sosul de soia si Katsuo , la sfarsit se presara ceapa verde taiata marunt....Gata
RECOMANDARE:

Va recomand personal gustosul sos de soia japonez ``Kikkoman``.


Pofta Buna !