duminică, 10 aprilie 2011

SET MENIU JAPONEZ


MISO,GOHAN,KAKIAGHE,BUTA NO KAKUNI

MISO

INGREDIENTE:

wakame(alge),citeva bucati tofu,pasta de miso,pudra dashi.

MOD DE PREPARARE:

Intr un litru de apa punem algele , bucatile de tofu si putina pudra dashi ,lasam sa fiarba supa pana cind bucatile de tofu sunt la suprafata supei,atunci introducem si 2 linguri de miso ,divolvam bine si oprim focul.

GOHAN

INGREDIENTE:

2 cesti orez ,2 cesti si jumatate de apa.

MOD DE PREPARARE:

Punem la fiert orezul la foc mic ,amestecam cind si cind si in momentul cind toata apa a fost absorbita de orez oprim focul si lasam capacul pe oala inca 15 minute .

KAKIAGHE

INGREDIENTE:

1/2 ceapa,1/2 ardei verde,1 cartof,putin morcov (toate taiate julien),faina si apa rece.

MOD DE PREPARARE:

Peste legumele taiate si amestecate cu putina faina ,turnam compozitia facuta din putina faina si apa rece.Aceasta compozitie trebuie sa fie nici subtire nici prea groasa.Incingem ulei vegetal si punem legume in aluat putin cite putin la prajit in baie de ulei.Le scoatem pe un prosop de hartie .Se servesc cu sos de soia.

BUTA NO KAKUNI

INGREDIENTE:

carne de porc cu putina slanina prin ea (200gr),1 bucata ghimbir,zahar brun,sos de soia,dashi,mirin.

MOD DE PREPARARE:

Taiem carnea in bucati mai mari si o punem la fiert cu 1 bucata de ghimbir (2cm) si 2-3 linguri de soia.Dupa 1 ora aruncam apa ,punem alta in care introducem:1 lingura dashi,3 linguri mirin,3 linguri sos de soia , 1 bucata de ghimbir de 1 cm ,2-3 linguri de zahar si lasam sa fiarba inca 1 ora.Servim doar bucatile de carne ,lichidul in aruncam.

SET MENIU JAPONEZ


MISO,GOHAN,TAMAGOYAKI,NATTO,UNAGI KABAYAKI SAUCE


MISO

INGREDIENTE:

wakame(alge),citeva bucati tofu,pasta miso,pudra dashi.

MOD DE PREPARARE:

Punem 1 litru apa la fiert in care adaugam algele , citeva bucati tofu ,putina pudra dashi .Dupa ce tofu s a ridicat la suprafata ,punem 2 linguri pasta de miso ,o dizolvam bine si oprim focul.Supa este gata....

GOHAN

MOD DE PREPARARE:

2 cesti de orez (spalat in citeva ape )si 2 cesti si jumatate de apa se pun la fiert la foc potrivit cu capacul pe oala.Amestecam cind si cind in orez si in momentul in care apa toata a fost absorbita de orez ,stingem focul si lasam capacul pe oala inca 15 minute.Orezul se amesteca putin inainte de a fi pus in farfurie.

TAMAGOYAKI

INGREDIENTE:

3 oua,citeva picaturi de soia,putin zahar brun.

MOD DE PREPARARE:

Batem ouale,amestecam zaharul si citeva picaturi de soia ,punem tigaia speciala de omleta japoneza pe foc cu putin ulei de masline si incepem sa turnam putin cite putin in tigaie .Pe masura ce incepem rularea omletei in tigaie avem grija sa punem iar din compozitie putin cite putin ,dupa rulam si tot asa pana terminam toata compozitia de omleta.La sfarsit omleta rulata care are aspect de clatita groasa va fi taiata bucati si asezata pe o farfurie.Se serveste cu putin sos de soia pe deasupra.

NATTO

INGREDIENTE:

1 cutie de natto ,putina ceapa verde tocata marunt.

MOD DE PREPARARE:

Peste boabele de soia punem putin mustar ,sos de soia si ceapa verde ,amestecam si natto este gata.

UNAGI KABAYAKI SAUCE

INGREDIENTE:

1 file de anghila,1 lingura zahar brun,2 linguri sake,3 linguri sos de soia,4 linguri mirin.

MOD DE PREPARARE:

Facem un sos scazut din:zahar,mirin,sake,soia.Peste acest sos punem fileul de anghila ,stropim fileul mereu cu sos ,intoarcem si pe cealalta parte si cind fileul va avea aspect maroniu glazurat oprim focul .

UNAGI KABAYAKI SAUCE-ANGHILA CU SOS KABAYAKI



INGREDIENTE:

2 bucati file anghila ,1 lingura zahar brun,2 linguri sake, 3 linguri sos de soia,4 linguri mirin.

MOD DE PREPARARE:

Punem pe foc mediu intr o craticioara:zaharul,mirinul,sosul de soia,sake si lasam sa scada putin .Luam bucatile de file si le punem in sos.Cu o lingura punem sos peste fileuri pina capata o culoare maronie glazurata .Avem grija sa intoarcem si pe cealalta parte.Servim unagi kabayaki peste orezul fiert la abur.Pofta buna!