duminică, 17 aprilie 2011

SET MENIU JAPONEZ



MISO,GOHAN,NIKUJAGA,TSUKEMONO

MISO

INGREDIENTE:citeva bucati tofu,wakame,pasta de miso,dashi.

MOD DE PREPARARE:

Punem 2 l de apa la fiert,introducem bucatile de tofu si jumatate ceasca de wakame si lasam sa fiarba la foc potrivit 15 min.Este timpul sa introducem 2-3 linguri de dashi si lasam sa dea in clocot,la sfarsit punem pasta de miso(3linguri).


GOHAN

INGREDIENTE:2 cesti orez si 2 cesti si jumatate de apa .

MOD DE PREPARARE:

Punem orezul in apa ,lasam sa fiarba la foc potrivit si cind apa a fost absorbita de orez in totalitate stingem focul si lasam capacul pe vas inca 30 min.


NIKUJAGA

INGREDIENTE:150g carne vitel (cubulete),1 morcov,1 ceapa,2 cartofi ,citeva pastai fasole verde,sos de soia,ulei masline,ajinomoto,dashi.

MOD DE PREPARARE:

Legumele si carnea vor fi taiate in bucati mai mici,se pun la calit si dupa se toarna peste apa ,putina pudra dashi,sos de soia si se lasa la fiert .Spumam cind si cind.Aproape de sfarsit punem pastaile de fasole ,asteptam sa fiarba si acestea si vom considera ca mancarea este gata cind tot lichidul a disparut ,punem sare si piper si nikujaga este gata.


TSUKEMONO

INGREDIENTE:frunze de mustar murate,sos de soia.

MOD DE PREPARARE:

Taiem marunt tsukemono si stropim cu sos de soia.

KATSU CURRY-SNITEL DE PORC CU CURRY


INGREDIENTE:

1bucata snitel porc,morcov,ceapa,cartof,pudra de curry,sos de rosii,sare,piper,ou,faina,pesmet,ulei vegetal.

MOD DE PREPARARE:

Din bucata de carne facem un snitel pe care il dam prin pesmet si il prajim in baie de ulei.
Pentru a face curry trebuie sa taiem legumele in bucati mai mici sa le calim bine dupa care punem pudra de curry si sosul de rosii .Adaugam si apa si lasam sa fiarba foarte bine pana sosul este de consistenta mai groasa,punem sare si piper .Aranjam pe farfurie bucata de snitel care a fost taiata in fisii de 2 cm si peste punem 2-3 linguri de curry.Servim cu orez fiert la abur si salata de varza cu putina maioneza.Pofta buna!