marți, 2 noiembrie 2010

HARUMAKI




INGREDIENTE:

1/2 morcov,1/2 ardei verde,1 cana moiashi(muguri de soia),1catel usturoi(taiat marunt),1 ceapa,2 linguri ciuperci urechi de lemn (uscate),1 lingurita suc de ghimbir,2 lingurite seminte susan,10 bucati aluat,sare,sos de soia,piper,ulei de susan,sweet chili sauce si ulei de palmier pentru prajit harumaki.

MOD DE PREPARARE:


Ciupercile le punem la inmuiat in apa calduta pentru 20 min dupa care le scoatem, le stoarcem si le taiem in bucati mici.Morcovul,ardeiul si ceapa le taiem julien .Urmeaza sa facem un sos pentru legume : 1 lingura sos de soia,1 lingura ulei de susan,1 lingurita usturoi ,1 lingurita suc de ghimbir ras ,1 lingura seminte de susan,putin piper si dupa gust putina sare.Punem acest sos in teflon, dupa legumele toate si amestecam bine pina lichidul se va evapora.Pe fiecare aluat vom pune 3 linguri de legume si vom rula asltfel:aluatul il punem cu un colt spre noi,introducem legumele si rulam pana la jumatatrea aluatului,aici punem cele 2 parti (dreapta ,stanga) peste ruloul format si rulam mai departe pana aproape de coltul opus cu care am inceput.Pentru ca aluatul sa nu se desprinda atunci cind vom praji harumaki vom umezi cu foarte putina apa aluatul in colt.Asa vom proceda cu toate bucatile de aluat.Le punem la prajit pina devin crocante in baie de ulei de palmier,le scoatem pe un servetel de hartie pentru a indeparta excesul de ulei .Taiem harumaki in jumatate ,le asezam pe o farfurie si le servim calde cu sweet chili sauce.Aceasta reteta pare complicata ,dar este foarte savuroasa,sper sa incercati si dumneavoastra.

ONIGHIRI






INGREDIENTE:

2ume boshi(prune murate),2lingurite katsuo ,sos de soia,2bucati nori,orez fiert(8linguri).

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput avem nevoie de 300ml apa calduta in care dizolvam 1 lingurita de sare.Eu folosesc forme speciale de onighiri pe care le introduc putin in apa cu sare .Cu ajutorul unei linguri introducem in fiecare forma orez pana la jumatatea formei,dupa care vom pune in prima forma o pruna murata fara sambure si in cealalta parte un amestec de katsuo cu citeva picaturi de sos de soia.Punem peste fiecere inca o lingura de orez si cu ajutorul capacului incepem sa presam bine orezul.Scoatem capacul ,punem nori pe fiecare onighiri in parte si asezam pe o farfurie ,gata de servit...POFTA BUNA!
PS. Puteti incerca si urmatoarele variante de onighiri: ton (maruntit din conserva )cu putina maioneza,sardine mici uscate cu seminte de susan si citeva picaturi de soia,ume boshi cu katsuo amestecat.