marți, 2 noiembrie 2010

HARUMAKI




INGREDIENTE:

1/2 morcov,1/2 ardei verde,1 cana moiashi(muguri de soia),1catel usturoi(taiat marunt),1 ceapa,2 linguri ciuperci urechi de lemn (uscate),1 lingurita suc de ghimbir,2 lingurite seminte susan,10 bucati aluat,sare,sos de soia,piper,ulei de susan,sweet chili sauce si ulei de palmier pentru prajit harumaki.

MOD DE PREPARARE:


Ciupercile le punem la inmuiat in apa calduta pentru 20 min dupa care le scoatem, le stoarcem si le taiem in bucati mici.Morcovul,ardeiul si ceapa le taiem julien .Urmeaza sa facem un sos pentru legume : 1 lingura sos de soia,1 lingura ulei de susan,1 lingurita usturoi ,1 lingurita suc de ghimbir ras ,1 lingura seminte de susan,putin piper si dupa gust putina sare.Punem acest sos in teflon, dupa legumele toate si amestecam bine pina lichidul se va evapora.Pe fiecare aluat vom pune 3 linguri de legume si vom rula asltfel:aluatul il punem cu un colt spre noi,introducem legumele si rulam pana la jumatatrea aluatului,aici punem cele 2 parti (dreapta ,stanga) peste ruloul format si rulam mai departe pana aproape de coltul opus cu care am inceput.Pentru ca aluatul sa nu se desprinda atunci cind vom praji harumaki vom umezi cu foarte putina apa aluatul in colt.Asa vom proceda cu toate bucatile de aluat.Le punem la prajit pina devin crocante in baie de ulei de palmier,le scoatem pe un servetel de hartie pentru a indeparta excesul de ulei .Taiem harumaki in jumatate ,le asezam pe o farfurie si le servim calde cu sweet chili sauce.Aceasta reteta pare complicata ,dar este foarte savuroasa,sper sa incercati si dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu