luni, 23 ianuarie 2012

YAKINIKU DONBURI


INGREDIENTE:

1 bucata limba de vita (fiarta si scoasa pielita),sos de soia,mirin,zahar brun,usturoi,seminte susan, ulei de susan.

MOD DE PREPARARE:

Taiem felii subtiri limba de vita .Vom face un sos din:3 linguri mirin,3 linguri zahar brun,3 linguri sos de soia,1 lingurit ulei susan,4 catei usturoi.Punem la foc potrivit acest sos pana cind usturoiul este fiert.Turnam peste carne jumatate din sos si punem la frigider pentru marinat 1 h.Incingem wokul si calim carnea citeva minute.Servim orez fiert la abur si citeva bucati de yakiniku cu putin sos si seminte de susan.
Este pentru prima data cind incerc sa fac yakiniku acasa,pentru ca dupa cum bine stiti carnea este prajita la un aparat special in restaurantele yakiniku din Japonia.Am adaptat putin si familia mea a fost placut surprinsa de gustul si savoarea carnii.Incercati si voi,este delicios....