sâmbătă, 11 decembrie 2010

TAKIKOMI GOHAN



INGREDIENTE:

4 ciuperci shitake,100gr carne de pui (taiata bucatele mici ),100 gr morcov(julien),5 bucati atsuaghe,2 cani orez,2 cani jumate de apa,3 linguri sos de soia,1 lingura zahar brun,2 linguri dashi,2 linguri mirin,sare.

MOD DE PREPARARE:

Ciupercile shitake daca sunt uscate le punem in apa la inmuiat pentru 15 min,dupa care vor fi taiate in bucati mai mici.Bucatile de atsuaghe se vor taia destul de marunt.Carnea de pui se lasa 10 min in mirin .Pentru acest fel de mancare avem nevoie de o masina de fiert orez .Dupa ce spalam orezul in citeva ape il punem in masina de orez peste care vom turna: apa in care am amestecat dashi ,zaharul ,soia,sare.Amestecam bine si introducem :carnea de pui,ciupercile,morcovul si atsuaghe fara sa amestecam de aceasta data.Inchidem capacul masinii de orez,setam timpul 30-40 min .Amestecam foarte putin chiar in momentul in care l servim .Pofta buna!

SOMON,AO NORI TO SHIRO GOHAN


INGREDIENTE:

200gr orez fiert ,150 gr somon (la gratar si taiat bucatele mici),1 ligura ao nori ,sare si piper alb.

MOD DE PREPARARE:

Amestecam orezul, bucatelele de somon si ao nori ,presaram sare si piper alb dupa gust.Pofta buna!