miercuri, 10 noiembrie 2010

YAKITORI


INGREDIENTE:

200gr carne de pui(taiata in fasii de 2cm),sos de soia,1 catel usturoi,mirin,zahar brun,citeva bete de bambus(frigarui),shicimi(un amestec de 7 condimente).

MOD DE PREPARARE:

Pregatim un sos pentru a marina carnea de pui astfel: 5 linguri sos soia,1lingura mirin,1lingurita zahar si usturoiul taiat marunt .In acest sos punem la marinat carnea pentru 30 min .Betele de bambus le punem la inmuiat intr o tava cu apa.Punem carnea pe bete si le asezam pe gratarul incins sau pe o tava si le bagam la cuptor.Intoarcem cu grija frigaruile si le umezim cind si cind cu o pensula inmuiata in marinata.Optional servim yakitori cu putin shicimi.Pofta buna!

BUTA NO KAKUNI


INGREDIENTE:

300 gr carne de porc ,sos de soia,2 catei usturoi,zahar brun ,mirin.

MOD DE PREPARARE:

Punem la fiert: 1 litru apa ,3 linguri sos de soia, usturoiul taiat marunt ,2 lingurite zahar brun , 2 linguri mirin si carnea de porc taiata in cuburi de 2 cm.Spumam ,lasam sa fiarba 45 min la foc potrivit.Vom servi acest fel de mancare cu o garnitura mica de dovlecel fiert cu putin sos de soia si putin zahar,deasupra presaram seminte de susan.Pofta buna!!!