joi, 10 martie 2011

TENKATSU UDON



INGREDIENTE:

200gr udon,2 ciuperci shitake,jumatate pahar wakame,dashi,sos de soia,ajinomoto, piper,sare,tenkatsu,shicimi.

MOD DE PREPARARE:

Punem la fiert o oala cu 1 litru apa in care introducem: algele,ciupercile taiate marunt ,putin ajinomoto,sare,piper,dashi si sos de soia 5 linguri.Fierbem 20 min la foc potrivit .Udonul il fierbem separat conform instructiunilor de pe pachet si la sfarsit il trecem prin jet de apa rece.Punem 100 gr udon intr un castron ,peste turnam supa de wakame si ciuperci shitake ,iar la sfarsit punem toppingul de tenkatsu.Servim tenkatsu udon cu orez fiert la abur .Pentru cei care doresc gust condimentat se presara un praf de shicimi .Pofta buna!

TENKASU-TEMPURA FLAKES




INGREDIENTE:

3linguri faina, apa rece,sare,ulei de palmier .

MOD DE PREPARARE:

Amestecam faina , putina apa rece si un praf de sare .Compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu cea pentru clatite ca si consistenta.Incingem uleiul de palmier si cu ajutorul un polonic gen strecuratoare prin care turnam putin cite putin din compozitie,se vor forma forte multe gogosele din aluat de marime mica ,se prajesc la foc foarte iute ,se scot pe un prosop de hirtie pentru a inlatura excesul de ulei.Tenkatsu se foloseste in bucataria japoneza ca topping pentru :soba,udon,okonomiyaki,yakisoba,yakiudon chiar si pentru supa miso.