sâmbătă, 6 noiembrie 2010

ODEN


INGREDIENTE:

1 morcov,1 daicon(ridichie alba),4 copanele de pui,200 gr carne tocata amestec porc si vita,5 ciuperci shitake,4 cartofi,4 oua (fierte),sos de soia,dashi,zahar brun,mustar japonez.

MOD DE PREPARARE:

Ciupercile shitake le punem la inmuiat in putina apa calduta.Intr o oala mare punem apa pana la jumatate si introducem:legumele (taiate in bucati de 2 cm)ouale,copanelele(eu scot pielita de pe ele),si perisoarele din carnea tocata (fara ou in carne)si ciupercile taiate in 2 bucati fiecare.Lasam sa fiarba ,spumam din cind in cind.Sos de soia introducem in oala pina apa devine maro la culoare.2 linguri de dashi si 1 lingura de zahar brun.Fierbem pana carnea se desprinde de pe os si legumele au culoare maro.Odenul se serveste cu putin mustar japonez si bineinteles orez fiert.Aceata mancare se prepara mai mult iarna .
PS. Puteti pune tofu prajit,konjac,ciuperci shimeji sau enoki.