marți, 29 martie 2011

YAKISOBA






INGREDIENTE:

100gr spaghete,50 gr carne porc taiata fisii,1 ardei verde,putin morcov,1ceapa,4 frunze de varza,1 ceasca muguri de soia,3-4 catei de usturoi,1 legatura ceapa verde,sos de yakisoba,ulei de susan,sare, piper.

MOD DE PREPARARE:

Ardeiul,morcovul,ceapa se taie jullien,varza si ceapa verde in bucati mai mari ,iar usturoiul se piseaza.Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet ,se dau la sfarsit prin jet de apa si se lasa la scurs.Incingem wokul punem putin ulei de susan si introducem carnea ,calim bine,dupa toate legumele in afara de ceapa verde .Amestecam repede,focul este dat tare ,dupa ce legumele s au calit putin ,introducem spaghetele si sosul de yakisoba , amestecam foarte bine asezonam cu putina sare si piper,introducem si ceapa verde mai lasam 1-2 minute si yakisoba este gata.POFTA BUNA!

NATTO DONBURI

INGREDIENTE:

100 gr natto ,sos de soia,mustar(karashi),ceapa verde ,orez fiert la abur(1 ceasca orez,1,1/2 de apa ).

Mod de preparare:

Fierbem orezul dupa care peste natto punem citeva picaturi sos de soia, putin mustar si ceapa verde tocata marunt,amestecam si peste orezul fiert din farfurie punem amestecul obtinut si gata masa..Pofta buna!

NATTO-BOABE DE SOIA FERMENTATE


Natto se obtine prin procesul de fermentare a boabelor de soia cu culturi bacteriene controlate.Sunt folosite boabe de soia de cea mai inalta calitate trecute printr un proces se selectie riguros.Natto se consuma atit la micul dejun cu sos de soia ,mustar si ceapa verde taiata marunt pus pe orez fiert (donburi) cit si la temakizushi,supa miso , omleta sau cu orez calit .In foarte multe studii ,consumul de natto in Japonia a fost asociat cu imbunatatirea concentratiei de vitamina K2 in organism a sanatatii oaselor si arterelor.Natto are un miros destul de urit si un gust ciudat.Natto ajuta la buna functionare a circulatiei sanguine si reduce riscul aparitiei trombozei.