miercuri, 16 noiembrie 2011

CHAWAN MUSHI



INGREDIENTE:

1 ou, 2 bucati creveti decorticati,2 bucati carne de pui,1 ciuperca shitake,sos de soia,dashi,sake (pt gatit),ulei masline.

MOD DE PREPARARE:

Carnea de pui si crevetii se stropesc cu putin sake si sos de soia .Ciuperca sa taie in bucati mai mari.Peste 50 ml de apa punem:1 lingura de dashi,putin sake si citeva picaturi de sos soia,amestecam bine si turnam peste oul batut ,dupa trecem in alt vas strecurind acest lichid.Incingem wokul cu foarte putin ulei de masline si calim citeva minute carnea de pui.Avem nevoie de un castronel rezistent la temperatura inalta in care aranjam in felul urmator:carnea de pui,crevetii si bucatile de shitake,turnam incet lichidul pana aproape de marginea castronelului si dam la cuptor la bain marie pentru 15-20 min .Pofta buna!Reteta originala este si cu tamaboko si mitsuba ,dar pentru ca la noi inca nu am gasit asa ceva am gatit doar cu putine ingrediente,dar este foarte delicios chiar si asa.

TEBASAKI CHICKEN





INGREDIENTE:

10bucati aripioare pui,sos de soia,mirin,sake,usturoi,ghimbir,zahar brun,otet de orez,katakuriko,ulei masline ,ulei susan,sare,piper,seminte susan.

MOD DE PREPARARE:

Aripioarele de pui le dam cu putina sare ,piper si le punem la marinat in suc de ghimbir ras si 1 lingura de mirin.(10-15 min).
Dam pe razatoare mica 3 catei usturoi si o bucata de ghimbir .Punem pe foc o cratita mica in care introducem:5 linguri sos de soia,2 linguri mirin,2 linguri sake(nu am avut si am pus vin alb),1 lingura zahar brun,usturoiul si ghimbirul ras .Tinem pe foc dupa ce scade putin ,adaugam 1 lingura de otet de orez ,amestecam bine si oprim focul.Lasam acest sos sa se raceasca.
Punem la incins un wok cu o cantitate generoasa de ulei masline si 2 linguri ulei susan.Scoatem de la marinat aripioarele le trecem prin katakuriko si le punem la prajit in baiea de ulei pana devin maronii si crocante,le scoatem pe prosop de hartie pentru a indeparta excesul de ulei ,dupa care le trecem prin sosul care contine usturoi si ghimbir ,le asezam pe o farfurie si presaram seminte de susan si pentru cei care doresc un praf de shichimi(7 condimente).Va asigur ca gustul de crocant dulce acrisor este pur si simplu ........demential.Pofta buna tuturor ,si spor la gatit TEBASAKI CHICKEN.