duminică, 27 februarie 2011

SET MENIU JAPONEZ


MISO,GOHAN,MINI RULOURI CU CARNE DE VITA SI TSUKEMONO.


MISO

INGREDIENTE:

200ml apa,2 linguri wakame,1lingura cubulete de tofu,dashi,pasta miso.

MOD DE PREPARARE:

Punem apa la fiert,introducem tofu si algele ,fierbem 15 min la foc potrivit .Este timpul sa punem 1 lingura de dashi si 1 lingura de pasta miso,asteptam pana mai da o singuta data in clocot si supa este gata.


GOHAN

INGREDIENTE:

2 cesti de orez ,2cesti si jumatate de apa.

MOD DE PREPARARE:

Spalam orezul in mai multe ape ,il introducem in masina de facut orez impreuna cu apa ,setam timpul si orezul va fi gata in 15 min.


MINI RULOURI CU CARNE DE VITA

INGREDIENTE:

8 bucati carpaccio de vita ,20-24 pastai fasole verde,sos de soia,ulei vegetal pentru prajit.

Aceasta reteta a fost prezentata in data de 27 octombrie 2010.


TSUKEMONO

INGREDIENTE:

frunze de mustar murate ,sos de soia.

MOD DE PREPARARE:

Frunzele de mustar se taie marunt, se pun pe o farfurie si se servesc cu putin sos de soia .


PS.Sper sa gatesc cit mai multe meniuri pentru a va ajuta sa descoperiti gusturi variate si mancaruri cit mai sanatoase pentru dumneavoasta si familia dumneavoastra.POFTA BUNA!

TSUKEMONO-MURATURI JAPONEZE


Muraturile japoneze se obtin prin introducerea diverselor legume in sos de soia,otet de orez,sake,sare,zahar si tarate de orez(nuka).