marți, 28 decembrie 2010

YOSENABE


INGREDIENTE:

200gr carne de pui( bucati), 100 gr carne vitel (carpaccio)5 ciuperci shitake( taiate in jumatate),1praz ( rodele),1 bucata tofu taiata in 8 bucati mai mici,1/2 de hakusai(bucati de 2 cm).

MOD DE PREPARARE:

O cratita cu 1 litru de apa in care punem:2 linguri dashi,1 lingura mirin,1 lingura sake,2 linguri sos de soia.Cind incepe sa fiarba introducem :caraccio,carnea de pui,ciupercile,tofu,praz si hakusai.Adunam spuma daca este nevoie , punem capacul si asteptam 10 min.Se serveste foarte calda cu orez fiert .Acest fel de mancare este foarte popular iarna.PS. Se pot introduce :creveti, scoici,peste,orice va place dumneavoastra.Pofta buna!

MIRIN

Se obtine din orez,drojdie de orez si lichior japonez(shochu)lasat la fermentat.Contine14%alcool si este un condiment important in bucuataria japoneza.Se foloseste la:sosuri,marinate(carne de peste,pui,porc),si diferite mancaruri japoneze.