joi, 28 octombrie 2010

YAKI NASU


INGREDIENTE:

1 vanata ,100gr carne tocata de pui,2 linguri miso,1lingura zahar brun,1galbenus de ou,50ml mirin,citeva boabe verzi de fasole pentru decorat(fierte).

MOD DE PREPARARE:

Vanata o taien in 6 bucati egale si o prajim pe ambele parti .Carnea de pui ,miso,zaharul,mirinul in punem la fiert pana obtinem o pasta consistenta,dupa care punem galbenusul de ou si mai dam in fiert putin .Pe o farfurie punem 2 bucati de vanata si deasupra o lingura de carne cu miso ,iar la sfarsit adaugam citeva boabe de fasole verde .Yaki nasu se serveste cu orez fiert .

YAKI GYOZA


INGREDIENTE:

120gr carne tocata porc,100gr varza verde (tocata f marunt),50gr ceapa tocata,50gr usturoi verde(tocat marunt),25 bucati aluat din orez ,sos de soia,ulei de susan,1 buc ghimbir ras si stors,1lingura usturoi pisat,piper,sake,zahar brun,otet de orez ,chili oil,worcesteshire sauce.

MOD DE PREPARARE:

Intr un castron mai mare punem:carnea de porc,varza tocata,ceapa,si usturoiul verde si amestecam bine.Adaugam:1/2 lingura sos de soia,1/2 lingura ulei de susan,1/2 lingura suc stors de ghimbir,1/2 lingura worcesteshire sos,1/2 lingura zahar brun,1lingura usturoi pisat,1lingura sake,piper.Amestacam bine si lasam la frigider pentru 30 min.Pe fiecare bucata de aluat de orez punem 1 lingurita mica de compozitie .Cu o pensula inmuiata in apa dam pe marginile aluatului si procedam ca si in cazul coltunasilor pentru a da forma finala .In acest fel o sa obtinem 25 de coltunasi .Stergem cu un servetel inmuiat in ulei de susan teflonul si punem gyoza la prajit .Dupa aproximativ 5 min punem 1/2pahar de apa pe linga coltunasi, lasam focul potrivit ,punem capacul si lasam asa pana se va evapora toata apa ,dupa care vom pune foarte putin ulei de susan pentru a putea desprinde mai usor coltunasii de teflon.Ii trecem pe o farfurie si in vom servi cu sos(1lingura otet de orez,1lingura sos de soia,1lingura chili oil)sau 2linguri sos de soia si putin mustar japonez .PS.ESTE O RETETA MAI COMPLICATA ,DAR MERITA TOT EFORTUL.ALUATUL PENTRU COLTUNASI SE GASESTE LA DRAGONUL ROSU NR 2 ETAJ 1 (LA MAGAZINUL CU CONDIMENTE).

RULADA DIN PIEPT DE PUI CU LEGUME


INGREDIENTE:

1piet de pui ,12 bucati fasole verde(fiarta),1/2 morcov (fiert),sos de soia.

MOD DE PREPARARE:

Pieptul de pui il taiem in doua si cu ajutorul unui cutit formam un buzunar in fiecare bucata.In acest buzunar vom introduce 6 pastai fasole si o bucata morcov .Infasuram cele 2 bucati de piept de pui in staniol si le punem la fiert in apa pentru 6 min.Scoatem ruladele din staniol ,incingem un teflon cu putin ulei de masline ,le rotim pe toate partile si turnam 1 lingura de soia ,asteptam ca rulada sa capete culoare maronie ....si gata!Le taiem in bucati si le punem pe o farfurie .POFTA BUNA!

HAMBURGER CU CARNE DE VITA


INGREDIENTE:

300gr carne tocata de vita,1ou,1ceapa,sare,piper,ajinomoto,mustar dulce,sos de rosii,1catel usturoi,ulei de masline.

MOD DE PREPARARE:

Taiem ceapa bucatele si o calim in ulei de masline .Peste carnea tocata punem:oul,sare,piper ,ajinomoto,1lingurita mustar dulce ,1 lingurita sos de rosii ,catelul de usturoi pisat si ceapa calita.Amestecam bine ,formam 2 hamburgeri pe care ii lasam 30 min la frigider.Incingem bine o cratita de teflon punem ulei de masline si adaugam hamburgerii la prajit ,dupa citeva minute intoarcem pe partea cealalta hamburgerii si mai asteptam 2 min ,dupa care turnam pe linga hamburgeri 1/2 pahar de apa ,punem capacul si asteptam pana se evapora apa.Pentru a vedea daca sunt facuti ,luam o scobitoare si intepam hamburgerul ,sucul care iese fara singe ne indica faptul ca sunt bine facuti . Servim hamburgerii cu legume fierte la abur.

SUPA DE ALGE CU OU SI SEMINTE DE SUSAN


INGREDIENTE:

1 ou,1/2 pahar de alge uscate,citeva seminte de susan,ulei de susan,sos de soia,ajinomoto,zahar brun.

MOD DE PREPARARE:

Punem 1 litru de apa ,introducem algele , semintele de susan ,ajinomoto,citeva picaturi de sos de soia si 1/2 lingura de zahar brun si lasam sa fiarba .Dupa ce algele sunt bine fierte picuram 4-5 picaturi de ulei de susan ,batem bine oul ,il introducem in supa ,mai lasam sa dea in fiert pentru ultima data si supa este gata.POFTA BUNA!