luni, 26 septembrie 2011

OJYIA



INGREDIENTE:

1/2 morcov,1 ceapa,1/2 cartof,50g carne de pui,ceapa verde,dashi,sos de soia,zahar brun,1 cana orez fiert la abur,ulei masline.

MOD DE PREPARARE:

Legumele si carnea de pui trebuiesc taiate in cubulete mici.Punem 2 l de apa intr o cratita ,introducem legumele si carnea,lasam sa fiarba ,spumam cind este cazul.Dupa 10 min punem:2-3 linguri soia,1 lingura dashi,1 lingurita zahar brun ,lasam sa fiarba 15 min si peste punem orezul fiert,amestecam bine si punem capacul pe cratita ,focul este potrivit .Cind servim ojyia presaram putina ceapa verde , citeva picaturi ulei masline si masa e gata.Acest fel de mancare este pregatit in sezonul rece ,dar si atunci cind copii trec prin perioada de recuperare dupa anumite operatii sau raceli.Pofta buna!

TSUKEMONO


INGREDIENTE:

2 castraveti ,1 lingura sos de soia,1 lingura ulei de susan,1/2 lingurita miere,1 lingurita otet de orez.

MOD DE PREPARARE:

Facem un sos din:sos soia,ulei susan,miere,otet,amestecam bine si punem castravetii taiati .Lasam la frigider pentru 15-20 min .

SUBUTA





INGREDIENTE:

1 ceapa,1/2 morcov,1 ardei verde,100g snitel porc(bucati de 2 cm),sos de soia,mirin,otet de orez,katakuriko,ulei masline.

MOD DE PREPARARE:

Taiem legumele in bucati mai mari si le calim in putin ulei de masline.Dupa punem peste 1/2 pahar apa si acoperin cratita cu capac pentru 10 minute.Introducem bucatile de snitel ,amestecam si punem iar capacul pe cratita pt inca 10 min.Peste mancare punem :3 linguri sos de soia,1 lingura mirin,1 lingura otet ,amestecam si lasam 5 min dupa care punem katakuriko (1 lingura katakuriko si 3 linguri apa),amestem bine,observam ca sosul devine foarte repede mai gros ,in acel moment mancarea este gata pentru servit.Subuta este o varianta de macare dulce acrisoara care se serveste cu orez fiert la abur.Pofta buna!