luni, 26 septembrie 2011

OJYIA



INGREDIENTE:

1/2 morcov,1 ceapa,1/2 cartof,50g carne de pui,ceapa verde,dashi,sos de soia,zahar brun,1 cana orez fiert la abur,ulei masline.

MOD DE PREPARARE:

Legumele si carnea de pui trebuiesc taiate in cubulete mici.Punem 2 l de apa intr o cratita ,introducem legumele si carnea,lasam sa fiarba ,spumam cind este cazul.Dupa 10 min punem:2-3 linguri soia,1 lingura dashi,1 lingurita zahar brun ,lasam sa fiarba 15 min si peste punem orezul fiert,amestecam bine si punem capacul pe cratita ,focul este potrivit .Cind servim ojyia presaram putina ceapa verde , citeva picaturi ulei masline si masa e gata.Acest fel de mancare este pregatit in sezonul rece ,dar si atunci cind copii trec prin perioada de recuperare dupa anumite operatii sau raceli.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu