miercuri, 8 decembrie 2010

FUTOMAKI


INGREDIENTE:

1castravete(taiat in jumatate si fiecare jumatate in doua parti ),100gr somon ,2oua ,2 bucati yaki nori,200gr orez fiert,otet de orez,zahar,sare,1 servet din bambus .

MOD DE PREPARARE:


Peste orezul fiert punem 5 linguri otet de orez ,1 lingurita zahar si un praf de sare.Amestecam bine si acoperim vasul cu un prosop umed de bucatarie.Ouale le batem ,presaram putin zahar si un praf de sare si facem o omleta(tamagoyaki)pe care o rulam ca pe o clatita ,taiem pe orizontala in 3 parti si lasam sa se raceasca.Somonul il taiem in fasii lungi si subtirele.Intr un bol punem putin otet si apa si ne vom introduce mainile in acest bol inainte de a aranja orezul pe nori ,dar si dupa aceea.Pe prima bucata de nori asezam astfel:jumatate de cantitate de orez pe care il distribuim uniform pe toata suprafata algei fara sa presam orezul,la jumatatea algei punem castravetele ,somonul si omleta si cu ajutorul servetului de bambus (care a fost pus sub bucata de nori) incepem sa rulam cu foarte mare atentie pana la capat, insistind la terminarea ruloului pentru a da o forma de rotund sau partrat .Avem nevoie de un cutit care taie foarte bine si pe care il stergem pe un servet umed dupa fiecare taietura pe care o executam .Din fiecare bucata de nori ies 4 bucati de futomaki.Asa vom proceda si cu cealalta bucata de nori .Sper ca am fost destul de explicita si nu mi ramane decit sa va doresc Pofta buna!