sâmbătă, 19 noiembrie 2011

TSUKEMEN


INGREDIENTE:

1 ceapa,1 bucata mica de ghimbir,1 catel usturoi,200g ceafa de porc (felii f subtirele), 200g ciuperci ,sos de soia,piper,ulei susan,otet de orez,mirin,citeva fire ceapa verde,1 pachet spaghete.

MOD DE PREPARARE:

Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet,le trecem prin jet de apa rece si le lasam la scurs.
In wok punem la calit ceapa taiata marunt si carnea de porc,amestecam si turnam 1 cana de apa ,bucata de ghimbir ,usturoiul si 1 lingura de mirin.Adunam spuma formata ,introducem 2 linguri sos soia si ciupercile taiate felii.Fierbem bine,scoatem din wok ghimbirul si usturoiul,dupa care asezonam cu putin piper,citeva picaturi ulei susan si 1 lingurita de otet de orez.Inca 2-3 minute si mancarea este gata.Pe o farfurie servim spaghetele si alaturi punem castronasul cu TSUKEMEN ,presarat cu ceapa verde ,iar pentru cei care doresc mai condimentat shichimi .Pofta buna!

SUPA CREMA DE DOVLEAC


INGREDIENTE:

1 ceapa,1 ligura unt,3 linguri smantana,100 ml lapte,500g dovleac,sare,piper.

MOD DE PREPARARE:

Taiem ceapa si o calim cu unt,adaugam bucatile de dovleac ,amestecam ,calim putin si dovleacul dupa care turnam apa pana acoperim bucatile de dovleac .Cind consideram ca dovleacul este fiert,stingem aragazul si pasam foarte bine dovleacul peste care turnam laptele.Punem pe foc cratita,amestecam incet pana ajunge la punctul de fierbere si introducem smantana .Inca 5 minute la foc potrivit ,putina sare si piper si delicioasa supa crema de dovleac este gata .Se serveste cu paine prajita sau cu biscuiti sarati.Pofta buna!