marți, 20 decembrie 2011

CIUPERCI CU CARNE TOCATA





INGREDIENTE:

10-15 ciuperci ,200g carne tocata ,1 ceapa,faina,1 ou,sare,piper,mirin,sos soia,ulei vegetal,zahar brun.

MOD DE PREPARARE:

Taiem ceapa si coditele ciupercilor marunt,punem carnea tocata,oul,putina sare si peper,amestecam bine .Asezam ciupercile pe o farfurie ,cernem cu ajutorul unei site faina pe fiecare ciuperca, umplem toate ciupercile cu carne si dupa cernem iar faina deasupra.
Intr un recipient mai mic facem un sos din: 3 linguri soia,1 lingura mirin si 1 lingurita zahar brun.
Incingem wokul ,punem ulei vegetal si asezam ciupercile mai intai cu partea cu carne in jos,asteptam sa se prajeasca putin,intoarcem ciupercile invers dupa care turnam putina apa pe linga ele si punem capacul .Dupa ce apa s a evaporat turnam in wok sosul ,amestecam cu grija si scoatem ciupercile pe o farfurie .Servim cu orez fiert la abur .Pofta buna!