vineri, 22 octombrie 2010

YAKISOBA


INGREDIENTE:

100gr spaghete,50gr carne porc taiata fasii subtiri,1/2morcov,1ceapa,3foi varza verde taiate in bucati mai mari,citeva frunze ceapa verde,1catel usturoi,sos de soia,sare,piper,worcestershire sauce,ulei susan.

MODE DE PREPARARE:

Spaghetele le fierbem conform etichetei si le lasam la scurs.Carnea de porc si usturoiul taiat marunt le calim in putin ulei de susan dupa care punem peste ceapa si morcovul care au fost taiate fideluta ,amestecam mereu,punem si varza .Urmeaza sa punem peste spaghetele ,amestecam mereu,introducem ingredientele :sare,piper,putin sos de soia si 2linguri de worcestershire sauce.La sfarsit presaram ceapa taiata in bucati de 2cm .
Sugestie - puteti sa puneti ce legume doriti dumneavoastra (ciuperci,ardei ,muguri de soia etc)

NIKUJAGA



INGREDIENTE:

100gr carne vita,1 morcov,2cartofi,2cepe,20bucati de fasole verde pastai,sos de soia,dashi,ajinomoto ,zahar brun,sare,ulei vegetal.


MOD DE PREPARARE:


Carnea,morcovul,ceapa si cartofii se taie cubulete si se calesc foarte putin in ulei.Se adauga apa pana se acopera toate legumele ,se pune 1/2lingura de dashi,putin zahar ,sare pentru gust,ajinomoto si fasolea pastai si se lasa sa fiarba cu capacul pe cratita la foc potrivit.Cind si cind se indeparteaza spuma formata.Mancarea este gata cind toata legumele sunt bine fierte si cantitatea de apa aproape nu mai exista in cratita.