duminică, 10 aprilie 2011

SET MENIU JAPONEZ


MISO,GOHAN,TAMAGOYAKI,NATTO,UNAGI KABAYAKI SAUCE


MISO

INGREDIENTE:

wakame(alge),citeva bucati tofu,pasta miso,pudra dashi.

MOD DE PREPARARE:

Punem 1 litru apa la fiert in care adaugam algele , citeva bucati tofu ,putina pudra dashi .Dupa ce tofu s a ridicat la suprafata ,punem 2 linguri pasta de miso ,o dizolvam bine si oprim focul.Supa este gata....

GOHAN

MOD DE PREPARARE:

2 cesti de orez (spalat in citeva ape )si 2 cesti si jumatate de apa se pun la fiert la foc potrivit cu capacul pe oala.Amestecam cind si cind in orez si in momentul in care apa toata a fost absorbita de orez ,stingem focul si lasam capacul pe oala inca 15 minute.Orezul se amesteca putin inainte de a fi pus in farfurie.

TAMAGOYAKI

INGREDIENTE:

3 oua,citeva picaturi de soia,putin zahar brun.

MOD DE PREPARARE:

Batem ouale,amestecam zaharul si citeva picaturi de soia ,punem tigaia speciala de omleta japoneza pe foc cu putin ulei de masline si incepem sa turnam putin cite putin in tigaie .Pe masura ce incepem rularea omletei in tigaie avem grija sa punem iar din compozitie putin cite putin ,dupa rulam si tot asa pana terminam toata compozitia de omleta.La sfarsit omleta rulata care are aspect de clatita groasa va fi taiata bucati si asezata pe o farfurie.Se serveste cu putin sos de soia pe deasupra.

NATTO

INGREDIENTE:

1 cutie de natto ,putina ceapa verde tocata marunt.

MOD DE PREPARARE:

Peste boabele de soia punem putin mustar ,sos de soia si ceapa verde ,amestecam si natto este gata.

UNAGI KABAYAKI SAUCE

INGREDIENTE:

1 file de anghila,1 lingura zahar brun,2 linguri sake,3 linguri sos de soia,4 linguri mirin.

MOD DE PREPARARE:

Facem un sos scazut din:zahar,mirin,sake,soia.Peste acest sos punem fileul de anghila ,stropim fileul mereu cu sos ,intoarcem si pe cealalta parte si cind fileul va avea aspect maroniu glazurat oprim focul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu