sâmbătă, 2 octombrie 2010

BUTA SHOUGA YAKI



 INGREDIENTE:
100 gr carne muschiulet porc
1 bucata ghimbir
sos de soia ,mirin sau sake
2 lingurite miere albine sau zahar brun
2-3 catei de usturoi.
 MOD DE PREPARARE:

Sos pentru a marina carnea: bucata de ghimbir se da pe razatoarea cea mai mica ,se stoarce sucul bine si se pune intr o caserola ,cu cateii de usturoi procedam identic.
Adaugam mierea ,mirin 2 lingurite, si sos de soia 3 lingurite.
Carnea se taie fasiute de 1-2 cm si se pune in marinata. 
Se pune la frigider pentru 30min.
Punem ulei vegetal  intr o cratita de tefal ,asteptam sa se incinga bine uleiul si punem carnea fara sa punem si sosul de la marinata.
Carnea va capata culoare maronie .
Puneti carnea pe farfurie ,presarati seminte de susan si serviti cu orez fiert la abur .
Gata.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu