sâmbătă, 2 octombrie 2010

SALATA CU TOFU SI RIDICHE ALBA

 
INGREDIENTE:
 
 1 bucata tofu
 1 bucata mica de ridichie alba -daikon
 1bucata mica de ghimbir
 sos soia ,mirin,supa dashi.
 
 
  MOD DE PREPARARE:

Bucata de tofu se inveleste in hirtie absorbanta de bucatarie pentu 30min.
Se taie bucata de tofu in jumatate si fiecere parte se taie din nou in 3 bucati egale,dupa aceea se inveleste fiecere bucata  in hirtie de bucatarie pentru 10min .
Dupa acest procedeu dam pe rind toful prin faina si il punem la prajit in ulei vegetal pana devine  la exerior crocant si auriu.bucatile de tofu vor fi puse la scurs pe o bucata de prosop absorbant de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei .
Avem nevoie acum de o craticioara mica in care vom face sosul .
Punem mai intai mirin cit sa acopere fundul craticioarei ,dupa care introducem sosul de soia (cit sa devina sosul de culoare maro) si supa dashii 50ml (apa si pudra de dashii) ,lasam sa dea in clocot si este gata.
 Ridichea alba se da pe razaroare fina si se pune pe o farfurioara mica, la fel procedam si cu ghimbirul.
 Pentru a servi aceasta salata calda avem nevoie de un castronas mic in care punem cite 2 sau 3 bucati de tofu ,1 ligurita de ridichie rasa ,1 lingurita de ghimbir ras ,iar la final punem sosul cald cit sa acopere jumatate din bucatile de tofu.
 
Gata
Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu