duminică, 24 octombrie 2010

OKONOMIYAKI



INGREDIENTE:

50gr carne de porc (feliata subtire),50 gr caracatita (fiarta si taiata marunt),50 gr creveti mici( decorticati si fierti ),3 legaturi ceapa verde (taiata marunt),1 varza verde de marime medie( taiata in fideluta),1 ou,faina,dashi,apa ,bicarbonat de sodiu,okonomiyaki sos,maioneza ,oanori,katsuo.

MOD DE PREPARARE:

Intr un castron foarte mare punem :varza, carnea de porc,caracatita,crevetii,oul,
1 cana de apa ,1 cana de faina in care am pus si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si ceapa verde.Amestecam ingredientele ,compozitia formata trebuie sa fie de consistenta unei smantani .Incingem bine o cratita de teflon pe care o ungem cu un servetel inmuiat in ulei si punem cu ajutorul unui polonic in teflon.Asteptam sa prinda o crusta si cu ajutorul unei palete de bucatarie o intoarcem pe partea cealalta .Asteptam sa se formeze si aici o crusta dupa care punem 1/2 de pahar de apa pe linga okonomiyaki si punem capacul.Apa se va evapora si incet incercam sa miscam in cratita okonomiyaki ,daca totul este bine o trecem pe o farfurie si adaugam in urmatoarea ordine:okonomiyaki sos ,(il intindem cu o lingura pe toata suprafata)maioneza ,oanori si katsuo.
PS. Este putin mai complexa aceasta reteta ,dar gustul este divin,trebuie sa incercati...Bafta!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu