sâmbătă, 30 iulie 2011

SUKIYAKI




INGREDIENTE:
100g carne de vitel,1 ceapa,1 morcov,1 legatura de usturoi verde chinezesc,sos de soia,zahar brun,mirin,ulei de masline.

MOD DE PREPARARE:
Carnea taiata in fasii,ceapa si morcovul julien ,iar usturoiul verde in bucati de 2cm.Incingem wokul foarte bine ,turnam putin ulei de masline si introducem carnea de vitel,amestecam energic pana sa caleste foarte bine.Punem carnea intr o parte a wokului si introducem ceapa si morcovul separat asa cum se vede in fotografie , amestecam usor pana se calesc si legumele,dupa care facem putin spatiu si pentru usturoiul verde care nu are nevoie de timp de preparare decit 5 min dupa care punem 1 lingura de zahar brun,2-3 linguri de mirin si 1 lingura de sos de soia,amestecam carnea si legumele separat si delicat dupa care se trece wokul de pe aragaz pe masa si fiecare se serveste cu ce doreste ,bineinteles alaturi de un bol de orez fiert la abur.Aceasta mancare este foarte populara iarna si in fiecare regiune se gateste putin diferit si cu ingrediente variate.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu