sâmbătă, 30 iulie 2011

YAKIUDON




INGREDIENTE;

100g carne porc ,1 ceapa,1/2 ceasca germeni de soia,putin ardei verde,rosu si galben,1 pachet udon,ulei de susan,sos de soia,1 pachet katsuo,ceapa verde.

MOD DE PREPARARE:

Fierbem udonul conform instructiunilor de pe pachet ,le trecem prin jet de apa rece si le lasam la scurs.Ceapa,carnea si ardeii se taie fasii .In wokul incins punem citeva picaturi de ulei susan si introducem :carnea,ceapa,ardeii si germenii de soia.Amestecam repede pana in momentul in care carnea s-a prajit bine, iar legumele sunt al dente si turnam peste udonul si citeva picaturi de soia.Amestecam energic udonul si legumele aproximativ 3min dupa care le trecem pe o farfurie intinsa ,punem katsuo si la sfarsit ceapa verde taiata foarte marunt.Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Bucataria japoneza e bucataria mea de suflet...sunt destul de sigura ca eu am fost japoneza intr-o viata anterioara:))am facut udon de casa (de nevoie) si a iesit bun. mai vad o reteta de unagi...yam yam...tu nu stii cum se fac boabele de soia crocante? au ei un snack,dar nu reusesc sa le reproduc.

    RăspundețiȘtergere